Nieuws

Het bestuur: de functies en wat ze inhouden

Het bestuur: de functies en wat ze inhouden

Ben jij benieuwd wat wij allemaal doen, wat een vereniging inhoud en hoe wij ons bestuursjaar vonden? Lees dan vooral verder. Heb je interesse in een bestuursfunctie volgend jaar of nog vragen, stuur dan een berichtje naar  voorzitter@sa-lmr.nl, onze instragram pagina of een berichtje naar Ilse; 06 57835417

Voorzitter

Hoi! Mijn naam is Ilse en ik was de afgelopen twee jaar voorzitter bij LMR. In deze twee jaar heb ik veel geleerd, veel nieuwe mensen leren kennen en leuke herinneringen gemaakt. Als voorzitter zorg je ervoor dat alles binnen de vereniging goed loopt. Je stuurt de andere bestuursleden aan en helpt elkaar met het organiseren van activiteiten en evenementen. Elke periode houden we een vergadering waarbij we met elkaar bespreken wat we gaan organiseren de aankomende tijd, we bespreken dan hoe we dit gaan doen, wat we daarvoor nodig hebben en kijken of dit financieel mogelijk is. Samen met de bestuurslid externe betrekkingen ben ik wel eens mee geweest naar een bedrijf, hier worden dan mogelijkheden voor een samenwerking of excursie besproken. Door met elkaar samen te werken leer je elkaar goed kennen, zo gaan wij jaarlijks met elkaar eten en zien we elkaar ook buiten school of de vereniging. Ik raad het zeker aan om bij de studievereniging te gaan omdat je er veel van leert maar het ook erg goed op je CV staat. Lijkt het jou leuk neem dan vooral contact met mij op maar ook wanneer je vragen hebt of wat meer wilt weten. Je kunt contact met mij opnemen door mij een mailtje te sturen naar voorzitter@sa-lmr.nl. Hopelijk tot volgend jaar!

Vicevoorzitter

Hoi, mijn naam is Mike en vertegenwoordig de studievereniging als vicevoorzitter. In deze functie houd ik mij bezig met de vereniging, maar vooral het externe gedeelte. Je kunt hierbij denken aan veel bel en mail contact met bedrijven voor het regelen van excursies of samenwerkingen. Doordat je een groot netwerk opbouwt is dit zeker een goed begin voor je toekomst. Als bestuurslid van het LMR heb ik zelf geweldige momenten meegemaakt. Zo hadden we natuurlijk onze borrels en kroegentochten (die soms fantastisch verkeerd liepen), maar ook bijvoorbeeld borrels met bedrijven. Zo heb ik zelf een geweldige avond beleefd bij shell, waar wij eerst een paar opdrachten hebben gemaakt en hierna met personeel van de shell in de kroeg belanden.

Bestuurslid interne betrekkingen

Hoi! Mijn naam is Vincent en was dit jaar bestuurslid interne betrekkingen bij studievereniging LMR. De functie houdt in dat je het contact onderhoud met docenten en de opleidingsmanager over alle onderwerpen met betrekking tot de studievereniging. Ook zat ik dit jaar in de bindingscommissie samen met 3 medestudenten. Als lid van de bindingscommissie zorg je ervoor dat er elk kwartaal een kroegentocht wordt georganiseerd. Je moet dus contact opnemen met de kroegen en proberen een zo gunstig als mogelijke deal voor beide partijen te realiseren en daarnaast het contact met de studenten onderhouden om zo veel mogelijk mensen mee te kunnen nemen naar een kroegentocht. Naast de kroegentocht regelt de bindingscommissie uiteraard ook alle andere bindingsactiviteiten. Ik heb dit afgelopen jaar met veel plezier gedaan en heb er veel contacten bij kroegen aan overgehouden. Voor komend jaar ben ik op zoek naar een leuk en enthousiast team (2/3 studenten) die met mij volgend jaar de bindingscommissie willen vormen. Stuur in dat geval dan even een berichtje naar internebetrekkingen@sa-lmr.nl  of naar voorzitter@sa-lmr.nl .

Hopelijk tot volgend jaar!

Bestuurslid externe betrekkingen

Holla allemaal, Ik ben Melinda en mijn functie binnen de studievereniging neem ik de rol in van Externe Betrekkingen. Deze rol houdt in dat je alle externe contacten onderhoud van de studievereniging. Hierbij kan je denken aan het regelen van de excursies van de eerste jaars. Als je dit moet doen kan je denken aan het sturen van mails naar bedrijven of langs gaan bij bedrijven waar wij al contact mee hebben. Hierin wordt je wel nog ondersteund door de vicevoorzitter. . Ook in deze functie ben je verplicht om aanwezig te zijn bij de algemene vergaderingen van de studievereniging. Hiernaast is deze functie heel erg goed voor je algemene connecties voor in je toekomstige beroeps veld en staat dit gewoon heel goed op je CV.

 

Penningmeester

Hi! Mijn naam is Jessica en ik ben dit jaar penningmeester geweest bij LMR. Bij het bestuur zitten van LMR heeft een hoop voordelen: je leert een hoop nieuwe mensen kennen, het staat super goed op je CV en je leert hoe een vereniging te werk gaat, hiermee heb je dus net wat meer ervaring voor in de toekomst. Als penningmeester zorg je voor alle financiën binnen de vereniging. De geregelde bus naar DAF was natuurlijk niet gratis, de LMR website moet onderhouden worden en bij de kroegentochten draagt LMR altijd haar steentje bij met muntjes, dit zijn een aantal financiële activiteiten waar een penningmeester zich mee bezig houdt. Aan het einde van het jaar wordt er ook een balans opgemaakt voor het komende jaar, bij deze functie heb je dus al enige ervaring opgedaan voor het bedrijfsleven. Het is erg leuk om te zien dat alle functies binnen een vereniging met elkaar verbonden zijn. Zo hebben een aantal leden een idee voor de kroegentocht, wordt er een vergadering ingepland om dit met alle leden te bespreken, wordt het idee uitgewerkt door de bindingscommisie en uiteindelijk betaalt de penningmeester de rekeningen voor een gezellige en leuke kroegentocht.

Hopelijk hebben jullie nu een beter beeld over de functie penningmeester en waarom LMR juist een leuke en goede toevoeging is aan je studententijd, zodat we je volgend jaar kunnen verwelkomen!

 

Secretaris

Hey, ik ben Joep en ik ben secretaris bij de studievereniging LMR. Als secretaris hou je je met allerlei zaken bezig. Zo kijk je bij alle functies op de achtergrond een beetje mee om hier en daar te ondersteunen waar dat nodig is. Ook hou je de ledenadministratie bij. Een leuke klus die wel zorgvuldig gedaan moet worden. Ook maak je de notulen tijdens de vergaderingen zodat deze kunnen worden gelezen door de afwezigen.

Ik ben bij LMR gegaan voor mijn ontwikkeling en de gezelligheid. Als je jezelf wilt ontwikkelen als persoon en als professional in de logistiek is het bestuur van LMR dé plek voor jou!  

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen